(aankomend) Projectleider - de Engineer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging

Functieomschrijving

Ben jij als engineer op zoek naar de volgende stap en ligt jouw ambitie op het gebied van projectmanagement?

Ben jij dan de nieuwe collega die van onze projecten een fantastisch succes maakt? Internationale turnkey projecten binnen de machinebouwbouw en installatietechniek. En die samen met zijn collega’s een steentje bijdraagt aan onze wereldwijde reputatie als marktleider in de champignon business en composteringsmarkt. Dan is dit misschien wel de beste vervolgstap in jouw carrière. Want wat is er nou mooier dan onze projecten, op wel 5 continenten, succesvol af te ronden en de regie te hebben over het gehele (interne) proces? Een fantastische uitdaging voor hem/haar met een passie voor techniek, met ondernemersgeest, daadkracht en een winnaarsmentaliteit. Wij komen graag in contact met een enthousiaste projectleider, maar ook met de project engineer, sales engineer of design engineer die op zoek is naar een nieuwe stap binnen zijn/haar persoonlijke ontwikkeling.

Doel van de functie

Het organiseren, bewaken en coördineren van uiteenlopende werkzaamheden in een onderlinge samenhang met als doel, het wereldwijd realiseren van turnkey projecten conform vooraf overeengekomen order- en klantspecifieke specificaties alsook financiële calculaties (budgetten).

Het betreft een hands-on functie; er wordt verwacht dat je pragmatisch handelt, kort op de uitvoering zit, meedenkt in oplossingen en ernaar handelt; hoe kunnen we het zo snel en zo goed mogelijk geregeld krijgen? De Projectleider rapporteert aan de Managing Director.

Functieomschrijving

Als (aankomend) Projectleider ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van verschillende (internationale) orders vanaf contractoverdracht vanuit de verkoopafdeling tot en met een tijdige en goede oplevering (volgens projectplanning) van onze projecten bij de klant. Je communiceert in onderling overleg met de hoofden van de afdelingen productie, inkoop, logistiek en engineering en bewaakt intern de projectvoortgang,. De coördinatie behelst veelal meerdere projecten gelijktijdig.

Daarnaast draag je zorg voor de gehele financiële verantwoordelijkheid van het project (calculaties, budgetten, facturatie), de zorg voor logistiek en een adequate personele planning van zowel eigen medewerkers alsook flexkrachten. Je regelt de afhandeling van klachten en garanties binnen de garantietermijn van het project, neemt actief deel aan afdelingsvergaderingen en bent verantwoordelijk voor projectevaluatie na oplevering.

Het betreft grotendeels een kantoorfunctie. Reizen naar het buitenland, op locatie bij klant, zal enkele keren per jaar voorkomen.


Functievereisten

 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau middels een afgeronde opleiding Werktuigbouwkunde (Mechanical Engineering), Bouwkunde (Construction), Civiele Techniek (Civil Engineering) of Installatietechniek (Installation Technology)
 • Afhankelijk van je opleiding/achtergrond kom je te werken voor de productgroep bouw, installaties of machines
 • Kennis van logistiek (transport) en inkoop
 • Je bent communicatief vaardig, ook in andere cultuursettings, en voelt goed aan wat klanten bedoelen en wensen.
 • Je bent praktisch ingesteld en oplossingsgericht
 • Je voelt je thuis bij de competenties: regelen, plannen, organiseren, najagen, communiceren
 • Beheersing van de Nederlandse én de Engelse taal in woord en geschrift is een must.

Je kunt gedurende de uitvoering en afhankelijk van het verloop daarvan, aanwezig zijn op projecten (deels) in het buitenland om deze te coördineren en op te leveren. Echter, merendeel van de tijd werk je vanuit Horst op kantoor en ben je de sturende kracht achter ons succes.


Wat bieden wij?

Werken bij Christiaens Group betekent werken bij een wereldwijde marktleider in de agribusiness. Wij realiseren turnkey projecten van A tot Z voor de champignonteelt en composteringsmarkt op het gebied van machinebouw, construction (bouwkunde), elektrotechniek en installatietechniek. Van ontwerp en productie in eigen huis, tot levering, assemblage en installatie bij onze klanten op vijf continenten.

We zijn een bedrijf dat wereldwijd acteert, maar de Limburgse nuchterheid zit nog altijd in ons bloed. Wij bieden jou een veelzijdige en afwisselende loopbaan in een groeiende, internationale organisatie met het hoofdkantoor in Horst, te Limburg. Hét centrum van de internationale champignonbusiness. Wij zijn marktleider en daarmee een aantrekkelijke en uitdagende werkgever.

Je komt hier werken in een financieel gezond bedrijf met prima arbeidsvoorwaarden. Wij zien graag dat onze medewerkers meegroeien in de organisatie en bieden daarom voldoende ontwikkelingsmogelijkheden. Wij bieden:

 • Een loopbaan waarin je kunt doen waarvoor je bent opgeleid: technische projecten leiden en tot goed resultaat brengen!
 • Doorgroeimogelijkheden, werken aan je persoonlijke ontwikkeling (POP)
 • Uitdaging en afwisseling in werkzaamheden
 • Werken met korte lijnen en weinig hiërarchie
 • Productie in eigen huis; je ziet met eigen ogen wat we hebben ge-engineerd en gemaakt!
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de cao Metaal & Techniek met een goede pensioensregeling bij PMT
 • 25 vakantie en 13 ADV dagen
 • Bonusregeling.

Interesse?

Als jij denkt dat jij het wel in je hebt om bij Christiaens Group te komen werken, neem dan gerust contact op. Wij maken graag kennis met jou.

Paul Bruynen is Manager HR & Recruitment en jouw contactpersoon voor deze vacature. Voor aanvullende vragen kun je altijd contact met hem opnemen via: 077 - 399 9576. Uiteraard kun je ook je interesse kenbaar maken door op 'Reageer op deze vacature' te klikken.