Overslaan naar content

Projectmanager Bouw & Installatietechniek

Functieomschrijving


Over Christiaens Group: Christiaens Group is een toonaangevende speler in de champignon- en composteringssector. Wij realiseren wereldwijd turnkey projecten met een waarde van €1 miljoen tot €10 miljoen per project. Ter versterking van ons team zoeken wij een gedreven Projectmanager Bouw die niet alleen projecten tot een succes maakt, maar ook bijdraagt aan de kern van ons succes. Je hebt nauw contact met de hoofden van onze afdelingen productie, inkoop, logistiek en engineering en streeft naar een positieve projectvoortgang van jouw project.

Wij komen graag in contact met een enthousiaste projectmanager, maar ook met de projectleider of projectengineer, die al enige ervaring heeft met het zelfstandig regelen van (grote) projecten en die op zoek is naar een nieuwe stap binnen zijn/haar persoonlijke ontwikkeling. 


Doel van de functie

Als Projectmanager Bouw of Installatietechniek ben je verantwoordelijk voor een tijdige en correcte oplevering (volgens projectplanning) van bouwkundige en/of technische installatieprojecten, wereldwijd, en bent, indien noodzakelijk, daarvoor in overleg aanwezig op locatie bij klant. 

Daarnaast draag je zorg voor de gehele financiële verantwoordelijkheid van het project (calculaties, budgetten, facturatie) en zorg voor logistiek en een adequate personele planning van zowel eigen medewerkers alsook inleners. Je regelt de afhandeling van klachten en garanties binnen de garantietermijn van het project, neemt actief deel aan afdelingsvergaderingen en bent verantwoordelijk voor projectevaluatie na oplevering.

Het betreft een kantoorfunctie in Horst, waarbij het reizen naar het buitenland, op locatie bij klant, zeker enkele keren (6-8) per jaar zal voorkomen.


Voor de duidelijkheid: we zoeken een projectmanager met als achtergrond/ervaring/opleiding Bouw of Installatietechniek. Een combi van beiden mag uiteraard ook!

Het betreft een hands-on functie; er wordt verwacht dat je pragmatisch handelt, kort op de uitvoering zit, meedenkt in oplossingen en ernaar handelt; hoe kunnen we het zo snel en zo goed mogelijk geregeld krijgen? De projectmanager rapporteert aan de Managing Director.


Functieomschrijving

Als projectmanager ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van verschillende (internationale) orders vanaf contractoverdracht vanuit de verkoopafdeling tot en met een tijdige en goede oplevering (volgens projectplanning) van onze turnkey projecten bij de klant. Je communiceert in onderling overleg met de hoofden van de afdelingen productie, inkoop, logistiek en engineering en bewaakt intern de projectvoortgang. De coördinatie behelst veelal meerdere projecten gelijktijdig. Uiteraard heb je veelvuldig klantcontact.

Wat ga je doen?
 • Projectbeheer: Van contractoverdracht tot oplevering; jij bewaakt de voortgang van meerdere (internationale) projecten tegelijk.
 • Communicatie: Je onderhoudt intensief contact met klanten en interne afdelingen om een soepele projectuitvoering te waarborgen.
 • Financieel management: Verantwoordelijkheid voor budgetten, calculaties en facturatie van projecten.
 • Logistiek en planning: Coördineren van logistiek/transport en personeelsplanning, inclusief het aansturen van eigen medewerkers en flexkrachten.
 • Evaluatie: Actief deelnemen aan afdelingsvergaderingen en het evalueren van projecten na oplevering.
 • Vereisten

  • Ervaring: Minimaal 5 jaar ervaring als projectmanager, projectleider of projectengineer in de bouw.
  • Vaardigheden: Uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden, pragmatisch en oplossingsgericht.
  • Technische kennis: Sterk technisch inzicht met affiniteit voor bouwprojecten.
  • Flexibiliteit: Bereidheid om enkele keren per jaar naar het buitenland te reizen voor projectbezoeken.

  Af en toe zul je gedurende de uitvoering aanwezig zijn op projecten in het buitenland (reisbereidheid van ongeveer 10-15%) om de voortgang te bespreken met de klant. Echter, het merendeel van de tijd werk je vanuit Horst op kantoor en ben je de sturende kracht achter ons succes.


  Wat bieden wij?

  Werken bij Christiaens Group betekent werken bij een wereldwijde marktleider in de agribusiness. Wij realiseren turnkey projecten van A tot Z voor de champignonteelt en composteringsmarkt op het gebied van machinebouw, construction (bouwkunde), elektrotechniek en installatietechniek. Van ontwerp en productie in eigen huis, tot levering, assemblage en installatie bij onze klanten op vijf continenten.

  We zijn een bedrijf dat wereldwijd acteert, maar de Limburgse nuchterheid zit nog altijd in ons bloed. Wij bieden jou een veelzijdige en afwisselende loopbaan in een groeiende, internationale organisatie met het hoofdkantoor in Horst, te Limburg. Hét centrum van de internationale champignonbusiness. Wij zijn markt- én productleider en daarmee een aantrekkelijke en uitdagende werkgever.

  Je komt hier werken in een financieel gezond bedrijf met prima arbeidsvoorwaarden. Wij zien graag dat onze medewerkers meegroeien in de organisatie en bieden daarom voldoende ontwikkelingsmogelijkheden.

  Wij bieden:

  • Een loopbaan waarin je kunt doen waarvoor je bent opgeleid: technische projecten leiden en tot goed resultaat brengen!
  • Doorgroeimogelijkheden, werken aan je persoonlijke ontwikkeling 
  • Uitdaging en afwisseling in werkzaamheden
  • Werken met korte lijnen en weinig hiërarchie
  • Productie in eigen huis; je ziet met eigen ogen wat we hebben ge-engineerd en gemaakt!
  • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de cao Metaal & Techniek met een goede pensioensregeling bij PMT
  • 25 vakantie en 13 ADV dagen
  • Bonusregeling.


  Interesse?

  Als jij denkt dat jij het wel in je hebt om bij Christiaens Group te komen werken, neem dan gerust contact op. Wij maken graag kennis met jou.

  Wayne Janssen, corporate recruiter, is jouw contactpersoon voor deze vacature. Voor aanvullende vragen kun je altijd contact met hem opnemen via: 06-20056342 (bellen of Whatsapp) of mailen naar wjn@christiaens.com. Uiteraard kun je ook je interesse kenbaar maken door op 'Solliciteren' te klikken.

  of